Main Menu

Home
DAGBEELD (894) PRINZESSINNENGARTEN PDF  | Print |  E-mail
2011, juli 20 - '‘Prinzessinnengarten Berlin’'

Berlijn draagt in alle opzichten bij aan een stadsbeeld zoals dat er voor veel wereldburgers zou moeten uitzien. Multiculti, met veel groen in de parken, speelgelegenheid voor kinderen en een onuitputtelijke cultuuragenda kunnen veel Nederlandse steden zich hier aan spiegelen.

Dat geldt overigens ook voor het  creatief gebruik van de nog altijd vele leegstaande gebouwen en terreinen. In 2009 huurde Nomadisches Grün in Kreuzberg aan de Moritzplatz een stuk braakliggend terrein dat we deze week bezochten.

Midden in de stadsdrukte werd alternatieve 'mobiele' tuinbouw ingezet om initiatiefnemende tuiniers in verse groenten en kruiden te voorzien. Meer nog dan die productie valt bij het bezoek op hoe indrukwekkend eenvoudig en lowcost deze plek werd omgetoverd in een schitterende sociale oase.

De Moritzplatz functioneert na twee jaar als een groene Hub, vol rust en inspiratie voor vrienden, omwonenden en bezoekers van deze urbane stadstuinen. Tussen ontelbare tuintjes in zakken, containers en kratten is een minipark ingericht compleet met schaduwrijke plekken om te lezen, workshops te volgen, of gewoon de stadsgekte te ontvluchten. Maar ook kan men er groenten, planten, aarde en kruiden kopen of even genieten van één van de bijzondere sapcocktails of  gerecht uit het biologische restaurant.

De tuinen aan de Moritzplatz met hun teelt van biologische groenten, kruiden en planten inclusief wetenschappelijke projecten zijn openbaar en te bezoeken in het snel ontwikkelende stadsdeel Kreuzberg, bij U-Bahn station Moritzplatz. Meer informatie over dit ook naar andere steden uitwaaierende stadsgroen van Berlijn is te vinden door te klikken naar prinzessinnengarten.net

© Prinzessinnengarten

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Start elke DAG met een inspirerende afbeelding. Tips voor publicatie: mail to This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

DAGBEELD publiceert beeld, titel, maker en exposerende/publicerende/verkopende partij.

Klik HIER voor onze SEE/HEAR agenda. Klik op See/hear voor de voorgaande DAGBEELDEN en blader in onderstaande hoofdpagina's of klik (next)

 
More Info