Main Menu

Home
DAGBEELD (789) FRANCESCA PASTINE PDF  | Print |  E-mail
2011, april 6 - ArtForum 13 (Unsolicited Collaboration with Damien Hirst) - Francesca Pastine (USA)

Tegenwoordig zien we weer geregeld het opnieuw toepassen van andermans werk of design in nieuwe creatieve uitingen, zoals dat overigens ook al jaren geleden opzien baarde (Marcel Duchamp). Bij Francesca Pastine komt daar in dit geval nog een extra tussenstap bij te pas - zij neemt namelijk oude exemplaren van ArtForum, een van de toonaangevende art-magazines die op grote schaal werk van kunstenaars publiceren, weer als basismaterialen voor haar papiersculpturen.

Door dan ook nog eens overduidelijk van 'For the Love of God', een fameus werk van Damian Hirst op de cover gebruik te maken voor haar intrigerende sculptuur is er in feite sprake van een drietrapsraket (of misschien wel meer trappen als we de uiteenlopende geruchten over de diamanten schedel mogen geloven.

Met deze via glamcult.com gespotte Francesca Pastine tonen we voor dit DAGBEELD een van onze favoriete media - papierknip- of snijkunst - ook weer eens op een heel andere manier dan we toonden van designers als Jerome Corgier en Yulia Brodskaya of bekende kunstenaars als Karen Sargsyan en Ton Zwerver welke laatste haar qua materiaalgebruik nog het dichtst benadert.

Het doorklikken naar het 'artforum excavations' portfolio van Francesca levert een aantal zeer mooie composities van re-re-used art op die allemaal ArtForum tijdschriften en Jaarboeken als uitgangspunt hebben. Meer werk van Francesca Pastine via de Eleanor Harwood gallery (o.a. 'Iraq casualties') of haar eigen website bearclaw.rexx.com

© Francesca Pastine

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Start elke DAG met een inspirerende afbeelding. Tips voor publicatie: mail to This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

DAGBEELD publiceert beeld, titel, maker en exposerende/publicerende/verkopende partij.

Klik HIER voor onze SEE/HEAR agenda. Klik op See/hear voor de voorgaande DAGBEELDEN en blader in onderstaande hoofdpagina's of klik (next)

 
More Info