Main Menu

Home
DAGBEELD (507) TON ZWERVER PDF  | Print |  E-mail

2010, mei 31 - Circumstances (papier, z.j.), Ton Zwerver

Ton Zwerver gaat voor zijn collages uit van gefotokopiëerde pagina’s uit tijdschriften en catalogi en bouwt daar ingewikkelde composities mee op. Met deze werken probeert hij orde te scheppen in de chaos van beelden en indrukken die dagelijks op hem afkomen.

Het getoonde werk maakt deel uit van de 8ste Holland Papier Biennale die van 8 juni t/m 12 september gelijktidig in twee musea, het Museum Rijswijk en Coda Apeldoorn te zien is. Beide musea tonen werk van papier gemaakt door 27 internationele kunstenaars. Zo is werk van de Spaanse Amparo Sard (net op de afgelopen Art Amsterdam te zien) of fascinerend werk van de Armeense Karen Sargsyan te zien. Daarnaast krijgen sieraden van papier bijzondere aandacht en worden collages als die van Ton Zwerver en ook ruimtelijk installaties zoals van Birgit Knoechl gepresenteerd. De museumshop in in Rijswijk gaat zijn sortiment tijdelijk met verschillende papiersoorten uitbreiden.

Er zijn kunstenaars uitgenodigd - Peter Clark, Desiree de Baar, Christoph Piallat en Birgit Knoechl - werken te maken die de architectuur van de CODA gebouw gebruiken en corresponderende of ingrijpende installaties te ontwerpen.

Op 12 september a.s. vindt van 12 - 17 uur de traditionele papiermarkt plaats in Museum Rijswijk en op de voorplaats van de Oude Kerk.


Holland Papier Biennale, 8 juni t/m 12 sept. 2010, in het Museum Rijswijk en Coda Apeldoorn.

© Ton Zwerver

__________________________________________________

Start elke DAG met een inspirerende afbeelding. Tips voor publicatie: mail to This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

DAGBEELD publiceert beeld, titel, maker en exposerende/publicerende/verkopende partij.

Klik voor onze agenda's op see/hear en foto evenementen of blader in onderstaande hoofdpagina's (next). Klik op See/hear voor alle voorgaande dagbeelden.
 
More Info