Main Menu

Home
Citatenroute illustreert betrokkenheid in wijk Rotterdamse wijk PDF  | Print |  E-mail

2009, nov 23 - Afgelopen weekend werd een foto onthuld van fotograaf Hans de Vries als onderdeel van een citatenroute in de Rotterdamse wijk Lombardijen.

Ons sprak de opzet van kunst die citaten illustreert in deze wijk met naar bekende schrijvers/filosofen genoemde straten direct aan; het in 2010 af te ronden project heeft ten doel de betrokkenheid bij de buurt te versterken en zo past het citaat van Cervantes over Don Quichotte die de molens als moderne ontwikkeling in 'zijn' wereld bestreed natuurlijk uitstekend in de jachtige samenleving.

Een verdiepen van Hans de Vries in locaal idealisme en vrijwilligerswerk resulteerde in een dynamisch beeld van jongeren op een 3 x 3 meter formaat in dibond uitgevoerde foto in aluminium lijst aan een gevel in de Cervantesstraat, met het citaat: Hij opende de aanval op de eerste beste molen die voor hem stond".

Het idee van een wijkbewoner om de straatnamen te koppelen aan kunst zou ons inziens brede navolging moeten krijgen: uitstekend voor de verlevendiging van saaie Vinex-wijken, goed voor de routing en een perfecte sociaal-actieve buitengalerie voor kunstenaars.

Hans de Vries is documentair/portretfotograaf die eerder die dit jaar een derde prijs won in Sony World Photography Awards (Fine Art : Portraiture) met een reportage over Rotterdamse ex-daklozen en ook al een Best of members verdiende in de PANL Awards #18, met een serie over Bulgaarse weeshuizen.

Meer over het Citatenroute project HIER, meer over Hans de Vries HIER

Foto © Hans de Vries

 
More Info