Main Menu

Home
DAGBEELD (781) JEROME CORGIER PDF  | Print |  E-mail
2011, maart 29 - A - Jerome Corgier (Fr)

Bij tijd en wijle moet er toch weer even iets uit de categorie bijzondere typografie of papierkunst het DAGBEELD in digEzine opsieren, en in het geval van de fraai ontworpen lettertype's van Jerome Corgier gaat dat voor allebei op. Elke door hem in papier geconstrueerde letter is uniek en dat is ook al goede grond om ze niet groepsgewijs af te beelden, naast de krachtige beeldtaal die ze los van elkaar al spreken.

De heerlijk losjes geconstrueerde letters die deze getalenteerde Fransman uit papier vervaardigt zijn stuk voor stuk juweeltjes van eenvoud en toch beladen met visueel effect. De ogenschijnlijke schaduwen en de minimale driedimensionale uitwerking van de verschillende lagen wit en zwart maken van elke letter een fraai kunststukje . Jerome Corgier is absoluut een kunstenaar die weinig tekst nodig heeft - dit werk spreekt voor zich.

Geniet maar eens even van de superstrakke I of X of verdwijn in deze prachtige 'A' of die meer bewerkelijk uitziende B of G.

Het werk van Jerome Corgier is volop te zien in de presentatie van vrijwel het volledige alfabet op beautifullife.info, de hier begeleidende A plukten van een van onze inspiratiebronnen jocundist.com.

© Jerome Corgier,  courtesy jocundist.com

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Start elke DAG met een inspirerende afbeelding. Tips voor publicatie: mail to This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

DAGBEELD publiceert beeld, titel, maker en exposerende/publicerende/verkopende partij.

Klik HIER voor onze SEE/HEAR agenda. Klik op See/hear voor de voorgaande DAGBEELDEN en blader in onderstaande hoofdpagina's of klik (next)

 
More Info