Main Menu

Home
DAGBEELD (652) MARIE CECILE THIJS PDF  | Print |  E-mail
2010, nov 20 - Kok Hubert Haenen van restaurant Hubert Haenen (2010) - van Marie Cecile Thijs (Ned) - uit haar reeks koksportretten voor het Financieel Dagblad.

Deze gedreven fotografe schakelde na een eerdere carrière als advocate om naar haar vroegere liefde voor fotografie, en dat bleek een groot succes. Wanneer ik terugkijk naar haar beginjaren heeft ze een voor velen inspirerende inhaalrace gemaakt vanuit een totaal andere achtergrond.

Het schakelen gaat haar overigens nog steeds goed af want na vooral bekendheid via haar bijna ikonische foto's van kinderen met vleugels te hebben verworven switchete ze gelukkig weer door vóór dat die engelenvleugels aan haar bleven 'plakken'.

En zo is er door haar nu een aantal kinderen afgebeeld met een antieke kraag uit het Rijksmuseum, die bij grote uitzondering door haar mocht worden vastgelegd. In dezelfde serie wist ze overigens ook een gekraagde kat te 'vangen' waarmee ze momenteel ook al weer veel publiciteit wist te behalen.

Een beeld van de kraag met kind werd onlangs als cover van Tableau gebruikt, hetzelfde portret dat overigens nu deel is van een promoclip van de PAN Amsterdam waar ook werk van Marie Cecile Thijs op de stand van haar galerie Eduard Planting wordt getoond. Twee foto's uit de nieuwe serie zijn al in de fotocollectie van de Rijks opgenomen, en Marie Cecile lijkt in 2010 haar switch meer dan ooit waar te maken.

Verwoorden deed de fotografe haar specialisme ooit als volgt: "Fotografie is mijn interactieve venster op de buitenwereld. De foto is het raamwerk, en ik ben de ‘doorgever’ van emotie en analyse. Ik kijk, en er wordt teruggekeken. Ook letterlijk, want ik maak vooral portretten."

Voor haar beroemde kraag kan men de komende week naar de RAI voor de PAN Amsterdam. Klik voor web portfolio's van Marie Cecile Thijs door naar kunstzaken.com, Hollandse Hoogte of Eduard Planting Fine Art photographs. Ga voor de inspirerende eetgelegenheid van Hubert Haenen naar huberthaenen.nl.

© Marie Cecile Thijs courtesy Eduard Planting

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Start elke DAG met een inspirerende afbeelding. Tips voor publicatie: mail to This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

DAGBEELD publiceert beeld, titel, maker en exposerende/publicerende/verkopende partij.

Klik HIER voor onze SEE/HEAR agenda. Klik op See/hear voor alle voorgaande DAGBEELDEN of blader in onderstaande hoofdpagina's (next)

 
More Info